2011. február 27., vasárnap

A másik nagy szerelmem

Ő volt az első, aztán jött az új, és be kell hogy valljam, kissé elhanyagoltam. Már csak akkor foglalkozom vele, ha nincs a közelben működőképes varrógép, vagy ha egy kis változatosságra vágyom. Lehet, hogy kombinálnom kéne őket. A két nagy szerelmemet: a patchwork-öt és a hardangert (vagy tűtudományt, ahogy előszeretettel hívom). Egy kis ízelítő (diplomamunka ? :O)

Örök kedvencem a Victoria Sampler : Renaissance samplere



És egy kis fáradtrózsaszín csoda:



Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

4 megjegyzés:

Editfolt írta...

Nagyon szépek. Ezeket betétnek rakhadnád patchworkbe is. Pl. egy szép párna középnek, vagy táskának vagy ....
Én régen tűgobelineztem. De mindet eladtam.
Még nem írtál vissza a játékról. Nekem mikor kell a blogban meghírdetni? Majd ha megkaptam tőled az ajándékot? Vagy bármikor?

bruercsi írta...

Egy ideje állandó olvasód vagyok, hála Ginának. Ámulok és bámulok a szép munkáidon. Ez a hardanger kézimunkád igazán csodálatos. Szerintem nyugodtan ötvözd a két technikát, én is szeretem ötvözni. Igaz én a keresztszemest vagy a szalaghímzést ötvöztem eddig. Ez a hardanger számomra nagyon misztikus, még. De! Izgatja a fantáziám...! :))

Varga Györgyi írta...

Bruercsi:
Ha tudsz egy kicsit (tényleg csak kicsit) angolul a Victoria Sampler honlapján animációs bemutatót láthatsz mindegyik a hardangerben használt öltésfajtáról itt:
http://www.victoriasampler.com/StitchAnimations/Default.aspx
Remélem segít elindulni! Hogy egy kis reklámot is csináljak (persze nem magamnak!) a Tűvarázslatok lapon Zsuzsánál lehet kapni a gyűjteményes mintáikból (Samplers) néhányat. (Zsuzsát és a blogját nálam is megtalálod a kedvencek között)

Leki-Rita írta...

Elhiszem,. hogy szerelem... nagyon szépségesek. Egyszer én is kipróbálom - ha merem :)