2011. február 22., kedd

Tavaszváró - Apró fecnik majdnem márciusban

Nagyon elegem van már a hidegből és a hóesésből. Nem is emlékszem már mikor fáztam annyit utoljára, mint ezen a télen. Nem sok kedvem van kidugni az orrom ebben az időben. Alig várom, hogy végre zöldüljön minden. A sok szürke és sápadt barna helyét átvegye a sok harsogó zöld. Virágba boruljanak a gyümölcsfák...Igazából jó ez a folytonos váltakozása az évszakoknak. Mindig újat nyújt, változatosat és alkalmat ad a várakozásra. Várom tehát a tavaszt, nem szűnő lelkesedéssel, türelmetlenül. emlékeztek még a zöld fecnis dobozomra? Volt benne egy zacsi, a másra már nem jó maradékokkal. Tervem volt vele, íme:

Először is rajzoltam és kivágtam egy fatörzset:


Az apró fecniket levélformára vágtam és elhelyeztem a fatörzsem körül


Kapott egy kis hátteret, hogy térbe kerüljön, aztán szatén öltéssel felapplikáltam mindent az alapra (segítségként vliesofix-et vasaltam a hátoldalra - így nem mozdult el)


Végül kapott egy sötétzöld keretet:


Egészen tavaszi kedvem támadt tőle. A kicsi tündérlány nagyot aludt délután, így már csak a szendvics és a tűzés maradt hátra!
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

3 megjegyzés:

Anyinyóka írta...

Nagyon jól sikerült, tényleg üde, tavaszi hangulatot áraszt.

Anyinyóka írta...

Kedves Györgyi!
Nem rég találtam a blogodra, és tetszenek az ötleteid, ahogy a kis anyagdarabokból varázslatos műveket varázsolsz. Ezért a következő díjat szeretném neked átadni:
http://anyinyoka-kincsestara.blogspot.com/2011/02/dijat-kaptam.html

Zotya írta...

Szia Györgyi!
Én, tudod, hogy nem vagyok egy nagy fenomén a patchwork területén (sem), de aki először jár nálunk és körbenéz, rögtön a szép munkáidra szegeződik tekintete és tágra nyílt szemekkel kérdezi: "Ezeket ki készítette?" és akkor én veled büszkélkedem:-) csak ennyi...puszi! tűk bökdösődésétől mentes napot!zsófi a kősziklából