2011. február 25., péntek

Crazy shortcut quilt

Néha olyan jól esik egy kicsit lazítani. Igaz ez a mindennapi életünkre ugyanúgy,mint a patchworkre. Alapesetben a foltvarrott művünk akkor lesz szép, ha a szabályokat betartva dolgozunk. Az eredmény: egyforma méretű, egymással jól kombinálható blokkok összessége. Néha mégis jó egy kicsit eltérni ezektől a szabályoktól és egy kis örömvarrást végezni. Adott, egymással harmonizáló anyagokból persze, de kötetlenül. A crazy shortcut quilt erre kíválóan alkalmas. Még karácsony előtt találtam ezt a videót:



Nálam ez lett belőle (még mindig keretezésre vár- jövő karácsonyig biztosan elkészülök vele :O))



Még gondolkodom, hogyan használhatnám ezt a technikát valami ütős kis tavaszi műhöz. Remélem nektek is tetszik! Próbáljátok ki bátran, olyan egyszerű, amilyennek látszik (na jó, még annál is egyszerűbb). Egyetlen hátránya, hogy nehezen tervezhető a végső méret. Én 20x20 cm-es négyzetekkel indítottam- az illesztés előtt már csak 13x13 cm-es blokkjaim voltak...De a varrást nagyon élveztem.
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

4 megjegyzés:

Julcsi írta...

Egymáshoz vagy egymásra varrtad a "szilánkokat"?

Editfolt írta...

Nagyon érdekes. Mintát is rakj fel! papírra varrtad, vagy csak ahogy jött? Szép napot
Ja, kérdezni akartam, hogy nekem a játékot mikor kell meghírdetni? Ha tőled megkapom az ajándékot, vagy bármikor?
€dit

Varga Györgyi írta...

Úgy csináltam, ahogy a bemutató videón látszik, csak többször vágtam el az amúgy egymáshoz varrt anyagokat. Ha a pici tündérlány jót alszik ebéd után, készítek egy tutorialt (tudtok erre jó magyar szót?), akkor egyértelmű lesz.

Varga Györgyi írta...

Editfolt:A játékot bármikor meghirdetheted, amikor csak kedved tartja :O)