2011. január 29., szombat

Gondoltam egyet

Mindig gondban vagyok ha túl vékony csíkok maradnak valamelyik kedvenc anyagomból. Bevallom őszintén: nem szívesen dobom ki a "drága pénzen" vett anyagaim egyetlen darabkáját sem. Az a darab, aminek még van látható része a varrásráhagyásokat leszámítva, biztos felhasználásra kerül. Szóval volt jó néhány 2.5 cm széles csíkom (= 1 inch) Ez még ugye nem a kidobandó kategóriába tartozik. Nézegettem, rakosgattam, aztán összevarrtam őket. Csíkos lett. Nagyon. De élénken vibráltak a színek- ha lehetne ilyen vékony csíkos anyagot kapni, pláne ezekkel a színekkel- én biztos vevő lennék rá.
Ilyenkor január végén mindig a következő varrós alkalmon jár az eszem, ami február elején esedékes. Hagyományosan valami szívecskéset varrunk. Nem vagyok nagy Valentin-nap rajongó, de jó apropónak tartom arra, hogy azoknak akiket szeretünk eggyel többször mondjuk el, mennyire fontosak nekünk.
Szóval volt egy frissen alkotott, vibrálóan színes, csíkos anyagom. És Valentin napi apropóm. Nem kellett mást tennem, csak összehoznom ezt a kettőt :o)

Ime az elkészítés menete :
 2,5 cm széles anyagcsíkok, amiket sajnáltál kidobni. Rendezd őket tetszőleges sorrendbe, és varrd egymáshoz.
 Összevarrás után: a hátodalon vasald az anyagokat egyirányba.
 És máris kész az új, vékonyan csíkos anyagod!
 Készíts egy tetszőleges szív alakú sablont. (ne legyen nagyobb, mint a csíkos anyagod :o)
 Rajzold fel a háttérnek szánt anyagodra, majd óvatosan vágd ki.
 Tedd alája a csíkos anyagot, majd a legkisebb cikk-cakk öltéssel (gomblyukazó) óvatosan, az anyagot nem feszítve varrd körbe. Azért jó, hogy előre kivágtad, mert így látod mi van alatta- úgy tudod a csíkokat pozicionálni, ahogy neked tetszik

 Ezután a cikk-cakkal párhuzamosan, rövid öltésekkel varrd le még egyszer. (Ugye később mosni is kell néha és plusz egy rögzítő öltéssor sosem árt.) Ha ezzel kész vagy, fordítsd meg és vékonyan vágd körbe.
 Egy vasalás és a blokkod készen is van!

 Innentől te döntöd el mihez kezdesz vele. Nálam szép borvörös keretet kapott és párna lett belőle!
 Aztán, mivel volt még a csíkos anyagomból, elkészült a "fiús" párja is
 Remélem tetszenek!

Ezek lesznek az első eladásra szánt darabjaim a Meskán. Drukkoljatok nekem. Az ottani nevem egyébként ugyanaz, mint a blogé: angelpatches, csak hogy könnyebb legyen megtalálni :o)
Legyen szép és kreatív napotok, azokkal akiket szerettek!
Szeretettel: Györgyi

4 megjegyzés:

Görgei-Reiner Rita írta...

Köszönöm a leírást és ötletet, nagyon egyedi!
Örülök, hogy egymásra találtunk, gratulálok a blogodhoz.
..és köszi a véleményed is és a játékban való részvételt!
További jó öltögetést!

Varga Györgyi írta...

Szívesen! Örülök,hogy tetszett.

Ledorka írta...

Én is gratulálni szeretnék a munkáidhoz, és legfőképp az öt gyermekhez! :) Gyönyörű dolgokat készítesz, fel is iratkoztam olvasónak. Örülök, hogy jártál nálam, és így rád találtam! :)

F.Gina írta...

Nagyon bájosak lettek, jó ötlet !
Felteszlek a listára, majd légyszi tedd ki a játék logóját.
Puszi Gina