2011. június 7., kedd

Mindenféle

Ahogy közeledik a nyári szünet, úgy sokasodnak a feladatok is. Van úgy, hogy napokig nem tudok a varrógép mellé leülni, pedig bőven lenne mit csinálnom. De azért persze szép lassan haladnak a dolgok.
Szombaton az általános iskolás osztályommal találkoztam. Hihetetlen, de már 25 éve annak, hogy elballagtunk... Nagyon jó volt őket és néhány egykori tanárunkat újra látni. Sokukkal a ballagás óta nem találkoztam. Az osztályfőnököm magával hozta a hetedikes fogalmazás füzetemet- azóta őrizgette és most visszakaptam. Kicsit olyan érzés volt, mint Karinthy találkozása azzal a bizonyos fiatalemberrel. A legkisebb fiam hetedikes most. Talán megmutatom neki is, milyen voltam én az ő korában :O)
Lassan, de biztosan elkészült a lila hímzés gyűjtemény is, amit még Rómában kezdtem varrni. Bár nem az eredeti cérnákkal dolgoztam, az eredménnyel meglehetősen elégedett vagyok :O)


Szeretem, ahogyan a sokféle öltés egységes egésszé áll össze:


És végül, régi adósságomat törlesztendő Edina takaróján dolgozom. A végső mérete 2x2m-es lesz, ami nem kis kihívást jelent nekem. Eddig is varrtam már ágytakarókat- nem is keveset-de ez az első, amit a teljes felületén géppel tűzök le. Ez pedig, már csak a méretei miatt is embert próbáló feladat az én kis Elna 2300-s gépemmel. Na persze egy jó kis longarm masináról még csak álmodozom. Talán majd egyszer...
Ha a tűzéssel elkészülök mutatom majd ezt is. A takaró egyébként a már korábban bemutatott crazy shortcut technikával készült, kicsi mozaikkal kombinálva... Remélem Edinának tetszeni fog.
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

4 megjegyzés:

Bakterno írta...

Pont ma néztem ki egy hasonló mintát! Nagyon szép lett! Gratulálok!

Editfolt írta...

Jó lett, főleg mert lila.

Zsuzsa írta...

Kedvencem! Nagyon szép lett!

Ivory Spring írta...

Love that cross-stitch - beautiful colors!