2011. június 12., vasárnap

Lassan, de biztosan

készül Edina ágytakarója. Már csak a külső szélek (kb 15cm minden oldalon) tűzése és a szegély van hátra. Meg kell mondjam igen türelmes hölgyről van szó! A legelső beszélgetéseink erről a darabról még tavaly nyáron kezdődtek. Elég sokat tipródtam(tunk) a színeken (én sokkal visszafogottabb vagyok e tekintetben), a mintán (én a szabályosat, ő inkább a szabálytalant kedveli), végül mintegy kompromisszumképpen született ez a darab. Számomra is meglepő módon megkedveltem, így a folyamat vége felé közeledve :O). Ez az első ágytakaróm, aminek minden négyzetcentiméterét géppel tűztem le. A maga 4 m2-ével igencsak méretes darab, fényképezni sem egyszerű. Azért megpróbálkoztam vele:



A minta elkészítéséhez több mint 30 féle pamutvásznat használtam, ezek egy részét (közel egyharmadát) magam festettem. Persze beavattam mindet és reménykedem, hogy az első mosáskor nem fogják meglepetések érni az új tulajdonost. Azért a javaslatom 30 °C és egy-két színfogó kendő. Inkább kerüljenek ki hófehéren a kendők, mint hogy a gyönyörű vajszínű anyag öltsön szivárványos színeket :O) Volt már ilyen tapasztalatotok? Esetleg valami tuti tipp az ilyen helyzetek elkerülésére?
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

1 megjegyzés:

napos írta...

Hú, nem vagy semmi! Ebben rengeteg munka van! Nem is értem, hogy hogy tudtad ezt a hatalmas takarót tologatni a varrógép alatt...
Edinának tuti, hogy nagyon tetszeni fog!