2011. március 7., hétfő

Sok-sok piros

Be kell valljam, nem a piros a kedvenc színem. Elmegy persze, de ha egy méterárú boltban anyagot választok kicsi a valószínűsége annak, hogy éppen piros legyen. Ám amióta a piros apró fecnis dobozomban rendet raktam, valamiért vonz ez a szín. A melegsége, az intenzitása. Az eredmény megint egy monokróm kísérlet, ezúttal csak pirosban.


Még korántsem végeztem vele. Gondolkodom a folytatáson. Mit gondoltok róla? Az építő kritika kincset ér :O)!
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

8 megjegyzés:

Julcsi írta...

Én nem csinálnék nagyon mást vele, csak letűzném árokban és a fehér részeken, kiemelve ezzel a rátét mintát.
Örülök, hogy az előző megjegyzésemet nem vetted bántónak. Amint elküldtem, már ki is akartam törölni. Olyan sok a félreértés a blogvilágban, én nem akarnék megbántani senkit.

Varga Györgyi írta...

Az észrevétel abszolút jogos volt! Nem mindig emlékszem, hol láttam egy-egy remek ötletet, pedig illik megemlíteni azt is, akinek a fejéből kipattant a "szikra". Szóval köszönet a remek ötletért.

KicsiKató írta...

Nem tudok kritikus lenni, nekem nagyon tetszik, egyébként is szívem csücske a piros-fehér-krém. Esetleg tennék köré egy vastagabb fehér/krém keretet körbe és a végén keskeny pirossal szegném. A fehér részre pedig redwork hímzés bütykölnék esténként a kedvenc zenéim dallamára:)

Editfolt írta...

Nagyon kreatív. Nekem nagyon tetszik az ilyen "bonyolult" minta. Már úgy értve, hogy sok féle blokk van, és nem szimetrikus teljesen. Én még nem mertem ilyenre vállalkozni. Csak nézegetem és gyönyörködök egyelőre.

Varga Györgyi írta...

Kicsikató:Örülök, hogy tetszik! A keret és a redwork megfontolandó. Ha az arányait sikerül jól eltalálni, az nagyon sokat dobhat rajta.
Editfolt: Nekem is ez volt az első ilyen próbálkozásom. Ráadásul nem terveztem meg előre, a különböző virágos blokkok egymástól függetlenül készültek...Nem tudtam, össze tudom-e hozni végül :O)

bruercsi írta...

Nekem már most harmonikus, én a rátét minták köré már nem tennék redwork-ot, nehogy elnyomja a fő motívumot. Valószínű, hogy fehérrel tűzném a fehér részeket, valahogy úgy, hogy alátámasszam a virágokat. Kíváncsi vagyok a végeredményre!!!

LuAnn írta...

Very pretty. I love the red! I've been looking at your flickr photos. Your cushions/pillows that you have made are great. My couch has no cushions right now. I think if I made some like you have done it would brighten things up.

Ivory Spring írta...

Gorgeous! I always love red quilts.