2012. február 2., csütörtök

Hopi blokkjai 1,2

Még egy dolog amiről hivatalosan lemaradtam. De persze nem adom fel ilyen könnyen. Nem hivatalosan azért megvarrom a blokkokat. Játékon kívül, csak a magam örömére. Szóval az első nyílhegy blokk:
A legviccesebb benne, hogy 18x18 cm-es négyzetekkel indítottam (maradék egy régebbi projektből) és a végeredmény is ugyanekkora lett. Ez felettébb ritka. Valószínűleg más méretből indulva a kezdeti négyzetek és a megvarrt blokk mérete nem lesz azonos :o)


Az elkészítéséhez egy nagyon jó kis képes tutorialt találhattok ezen az amúgy orosz nyelvű oldalon. Megint egy egyszerű, de mutatós minta. Biztosan megtanítom a lányoknak is :o)

A második blokk egy kelta string-applique. Ez már némi kutatást igényelt, hiszen a feladat szerint mindenki saját applikációt készít. Az enyém ilyen lett (még folyamatban, néhány helyen még látszik a férc...)


Ez a bordó tűpettyes anyag az elsőszámú kedvencem mostanság. Bár ez a kijelentésem aligha meglepő, ha az utóbbi posztokat nézzük...

A harmadik blokk egy drezdai tányér. Ilyet varrtam már korábban, de most próbálok egy szabályosat (20 cikkelyből állót) is készíteni. Persze az előző két blokkal harmonizáló színekben és méretben. Talán a hétvégén...

Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

6 megjegyzés:

Álomjáró-Bozsomati írta...

Szépek! :-)

Anyinyóka írta...

Szépek lettek. Jó, hogy csatlakoztál így játékon kívül!

Editfolt írta...

Ügyi vagy. Ezt egyébként nem ferdepántból kell? már a másodikat?

F.Gina írta...

Szépek lettek, és köszi, hogy feltetted a linket. Gyanítottam, hogy gyorstechnika, de ezt speciel nem ismertem, pedig nagyon jó!

Kata írta...

Nagyon szépek lettek!
Utólag egyszer csak lehet én is csatlakozok hozzád igazodva ;)

Varga Györgyi írta...

Köszönöm :o)
Gina: a gyorstechnika szerintem is szenzációs. Ezért is került fel a link. Ha hónapok múlva újra megvarrnám ne kelljen keresgélni :o)
Edit: De igen, valóban ferdepántból készül a kelta motívum és persze ragasztva egyszerűbb, mint gombostűzve :o) Nem is én lennék, ha nem a bonyolultabb változatot csinálnám...
Kata: csak bátran! Ha elakadnál szívesen segítek :o)