2011. november 7., hétfő

Textil-tálka Fabric plate tutorial

Ígéretemhez híven íme a kifordítható textil tálka elkészítési útmutatója.
A hozzávalók:
*Végy két egyforma nagyságú (esetemben 25x25 cm-es) egymással harmonizáló színű textil négyzetet.
*Ugyanezekből az anyagokból szükséged lesz még 1-1 9x9 cm-es kisebb négyzetre is.
* 25x25 cm-es flíz vagy filc anyagra is szükséged lesz - ez adja a tartását a tálkánknak.


Helyezzük egymásra a rétegeket oly módon, hogy a kisebb, eltérő színű négyzet a nagyobb textil közepére kerüljön, alája a flíz, ez alá pedig színével kifelé a másik nagy négyzetünk. Ekkor milliméteresen levarrjuk a középső négyzetet, így megfordítva, a másik oldal közepére - a varrásvonal alapján - könnyen illeszthetjük a másik kis négyzetünket. Majd sűrű cikk-cakkal rögzítjük a helyére.


Ezt követően rajzoljuk fel a vágásvonalakat. Én a sarkokon mértem fel mindkét oldalra 5 cm-t és a középső négyzetünktől átlós irányba 1 cm-t. Az így kapott deltoidokat mind a négy sarokra feljelöljük.


Ezután a rétegeket szépen összetűzzük. ( Persze gyorsabb megoldásként a rétegeket még az elején ragasztóspray-vel is rögzíthetjük, de ha az egyik textilünk egyszínű a tűzés mindkét oldalon, más-más módon fog látszani :o) ). Ha a tűzéssel elkészültünk a vágásvonalak és a szélek mentén milliméteresen körbevarrjuk a készülő tálunkat.Kivágjuk a sarkokból a deltoidokat, és széles,de sűrű cikk-cakkal elkezdjük kialakítani a tálunkat.Ugyanezzel a módszerrel : a széles és sűrű cikkcakkal végig eldolgozzuk a tál széleit is. És már készen is vagyunk :o)

Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon ötletes,köszi,hogy közzé tetted!
Rózsa

Monica írta...

Köszi szépen!

Varga Györgyi írta...

Nagyon szívesen! Karácsony közeledtével akár jópofa ajándék is lehet :o)

Editfolt írta...

Nagyon jó formája lett. az enyém kicsit szögletesebb szokott lenni, de ez jobban tetszik. ui: Szerintem húzd össze kicsit a jobb oldali sávot mert nem látszik a széle. Én is most alakítottam át a blogot és megkinlódtam vele rendesen. Bár látom, hogy alul lehet arrébb rakni, de szerintem azt sokan nem veszik észre.

Álomjáró-Bozsomati írta...

Nagyon jópofa és ötletes! Köszi, hogy megosztottad!

Esther írta...

Fabulous fabric bowl!!

Please consider installing Google Translator on your sidebar - this blog is too good not to share!!