2011. július 11., hétfő

Hűűű, de hamar

...eltelt egy hét. A múlt kedd óta "gyermektelen" párként tengettük a napjainkat. Hála a nagymamáknak és a nyári táboroknak. Persze voltak terveink- lábat lógatni nagy luxus, amikor végre lehet egy kicsit haladni a feladatokkal. A lányszoba volt soron. Régóta nézett már ránk ferde szemmel a több évtizedes tapéta- különösen a sarkok táján. Nem minősítem, gyanítom nem is lehet. Ám az igazi meglepetések akkor kezdődtek, amikor lekerült... Nem új a ház amiben lakunk. Lassan nyugdíjaskorú. Ez bizony a falakon is látszik. Repedések, potyogó vakolat. Pedig az idén csak festeni akartunk- meg glettelni, ahol szükséges. Azzal a fallal kezdtük, ami a legrosszabb állapotban volt. Hamar rájöttünk, hogy komolyabb beavatkozásokra van szükség, mint egy sima szépségtapasz a ráncokra. Osztottunk, szoroztunk aztán vásároltunk: léceket, gipszkartont, OSB lapokat. Egyenlőre csak a beteg falra. Feltettük, szigeteltünk, aztán kezdődött a festés- ami az eredeti tervünk volt. Hihetetlen mennyiségű cuccot pakoltam először zsákokba, aztán a festés után alaposan átválogatva vissza. Kicsit nagyobb falat volt, mint ahogy elképzeltem, de holnap mire megérkeznek egy teljesen új szoba fogadja majd a kis királylányt, meg a nővérkéjét. Persze a bútorok ugyanazok, csak a tereket variáltuk át egy kicsit, meg persze a csajos hangulatra erősítettünk rá némiképp. Felkerült végre az a fantasztikus falikép-tartó is, amit Emőke barátnőm édesapja gyártott még az év elején. Kovácsoltvas és a részemről szerelem első látásra :O)


A két ágy az immár gyógyultnak nyilvánított fal mellet áll, közöttük a Kárpátalján töltött évek során beszerzett babaházzal. Még mindketten szívesen játszanak vele...


Mindkét ágy fölé baldachin került, a kicsi ágya pedig egy külön kis kuckóban van, körbevéve a könyveivel és a játszós mütyűrökkel. A szoba másik fele a nagylány birodalma: íróasztal, saját játékok és könyvek- kicsit komolyabb kivitelben. Nincs éles határvonal, de jól elkülönül a kétféle funkció.
Remélem örülnek majd neki!
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

Ps: A múlt héten egyetlen öltésnyit sem varrtam (bár a festés előtt a falak igazi patchwork mintázatot mutattak)- komoly elvonási tüneteim vannak :o)

5 megjegyzés:

Editfolt írta...

Jól néz ki a falikép és a tartó is. Bár engem a bal oldali ágytakaró mintája érdekelne jobban! Gratulálok! Nekünk is gipszkartonozni kellene de majd inkább télire hagyjuk!

LuAnn írta...

The wall hanging is beautiful. I love the wedding ring quilt on the bed....i would like to see more of it!

Álomjáró-Bozsomati írta...

Jó nagy munkában voltatok, de az eredményt elnézve megérte!!! :-)

latinka írta...

Az lett volna a csoda,ha ilyen munka mellett lett volna időd varrni. De majd most!!!

Ivory Spring írta...

Oh, how pretty! The hanger is adorable too!