2011. május 5., csütörtök

Egy kanapé új ruhája

Avagy jobb napokat látott farmerek új élete. Az úgy kezdődött, hogy kb. fél éve lecseréltük a régi, még a nagyszüleimtől örökölt kanapét egy újra. No nem a bútorgyárból frissen érkezettre, csupán egy fiatalabbra. Kis hibával. A szakadt ülőrész kivételével tökéletes állapotban. Az eredeti huzat is farmeranyag, így logikusnak tűnt, hogy a felújításhoz is farmeranyagokat használjak: újra. Előkerültek tehát a régi, imitt-amott kopott, mindenféle kékben pompázó farmerek a szekrény aljából. Lehámoztam a szakadt huzatot, kimostam, átvasaltam aztán felaprítottam a farmerek száraival együtt. 15x15 cm-es négyzeteket varrtam össze nine-patch mintává (3x3-at) aztán középen vízszintes és függőleges irányban is kettévágtam a blokkokat. Az így kapott négy blokkot aztán tetszőleges sorrendben újrarendezve varrtam össze. Vatelint tettem alá és letűztem a teljes felületet, ez nemcsak tartást ad neki, de megerősíti és kevésbé sérülékennyé teszi a felületet. Meg persze dekoratívan is fest. A kanapé új ruhája összesen 35 (5x7) blokkból áll. Az igazi kihívás azonban az újonnan elkészült ülőrész visszavarrása volt. A huzat természetesen nem teljes egészében , csak félig volt levehető a kanapéról, így ezúttal nem az anyagot kellett a varrógép alatt mozgatni, hanem a varrógépet a varrás mentén :O) Elég vicces volt, de végül is sikerült. És most jöjjenek az ilyen volt- ilyen lett képek:




Egészen megújult és egyedi külsőt kapott a kanapénk és remélem még hosszú évekig kiszolgál bennünket. Nem kis igénybevételnek van kitéve minden nap, így csak remélem, hogy bírni fogja a kiképzést.
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel : Györgyi

11 megjegyzés:

Böbike írta...

Gratulálok!
Ötletes és mutatós megoldás. Használjátok egészséggel. :)

Ledorka írta...

Annyira jópofa, egyedi darab lett! :) És még praktikus is. Szuper, tényleg! :)

Nóri írta...

Hát ez mennyire jó lett! :) Na majd holnap megnézem közelebbről is .. :)

Nóri írta...

eggyel följebb is ugyanezt írtam ugyanén, csak buta a kommentdoboz :)

Editfolt írta...

Nagyon tetszik. Biztos tartós is lesz! A bolti huzat sincs jobban megvarrva! Sőt! Gratulálok!

Anyinyóka írta...

Nagyon ügyes vagy, jó ötlet, és szuper kivitelezés!

napos írta...

Le a kalappal! Nagyon ügyes vagy! Ja, és nagyon tetszik a blog új háttere! :)

Bejus70 írta...

Tyűha! Na erre lennék kíváncsi: varrógépet mozgatsz a varrás mentén... Az valami csúcs lehet! Egyáltalán nem morgolódtál közben? Mert a végeredményen az esetleges háborgás nem látszik, nagyon jó lett!

napos írta...

Erről a folyamatról én is szívesen megnéznék egy képet... vagy inkább videot :)

Varga Györgyi írta...

Hű, ennyi megjegyzést még nem olvastam egyvégtében! Örülök, hogy tetszik- én is elégedett vagyok vele. Tényleg inkább mókás, mint morgolódós volt a varrógépet mozgatni az anyag helyett nagyjából 10 centi varrás után. Ráadásul a kanapé mellett kuporogva egy kézzel a pedált nyomva...De így készen lett fél óra alatt, kézzel legalább két óra lett volna :O)

Ivory Spring írta...

Now that's a super creative way to use a quilt. :)