2012. április 14., szombat

Orgona ága... FMQ Challenge 2012 Április

, barackfa virága. Közeledik az Anyák napja. Erre minden évben valami saját alkotással készülök :o). Ha van kedvetek velem tartani, megmutatom az ideit lépésről-lépésre.


Először is vegyük sorra az alapanyagokat: 40x40 cm-es vajszínű háttéranyag (erre fogjuk applikálni a mintát) 4 db különböző színű, nekünk tetsző formájú szív, kisebb és nagyobb yo-yok, 5,75 cm széles csíkok a széléhez.


Első lépésként varrjuk fel a széleket a háttéranyag minden oldalára, majd apró cikk-cakk öltésekkel applikáljuk fel a szíveket a négy sarokba, 2-2 cm-es távolságra a varrásvonaltól. A szívek közepére egy nagyobb, föléjük egy-egy kisebb yo-yot illesztünk.


Vasalás után így fest a kis terítőnk. Most vágjunk ki egy ugyanekkora hátlapot, és színt színre fordítva varrjuk össze a két réteget (ha szeretnénk hogy kicsit vastagabb legyen ezen a ponton illeszthetünk bele egy ugyanekkora flíz négyzetet is) Az egyik oldalon rést hagyunk, hogy ki tudjuk fordítani a terítőt.


A sarkoknál milliméteresre vágjuk a varrásszélt, hogy kifordítás után ne torlódjon az anyag.


Most jött el az ideje, hogy alkalmazzam az FMQ Challenge ehavi feladatában tanultakat. A terítő közepére ugyanis szabad gépi tűzéssel terveztem mintát varrni.


A kiválasztott mintát a megfelelő méretben kinyomtattam és egy vékony filctoll segítségével egy hímzőkeretbe feszített tüll, vagy organza anyagra átrajzoltam.


Az organzáról a mintát puha (4B-s) grafitceruzával átrajzoltam a terítő közepére. Mivel az organza vékony és átlátszó nagyon könnyű a mintát pozicionálni.


A grafit csak nagyon könnyű nyomot hagy a textílián, amit a tűzőtalp ritmikus mozgása a varrás végére el is tüntet, még radírozni sem kell.


Így mutat a kész tűzés a terítő színén és hátoldalán :o)


Remélem kedvetek támadt megvarrni ezt a vidám kis mintát. Anyák napjáig még biztosan elkészül!
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

8 megjegyzés:

Hopi-Patch írta...

Nagyon köszönöm az ötletet!
Szuper vagy!
:D

Varga Györgyi írta...

Nagyon szívesen! Örülök,hogy tetszik!

Ábrahámné Éva írta...

Köszönöm az ötletet ,így már lehet én is neki állok a tűzéshez!

Luca írta...

Nagyon jó ötletet adtál a minta átrajzolására. Köszi.

Varga Györgyi írta...

Az ötlet nem az enyém, ebben a hónapban tanultam a jelzett weblapon, az FMQ Challenge során :o)
De tényleg szenzációs, egyszerű és működik!

Editfolt írta...

Jól néz ki. Nekem egy bajom van a feladattal nem tudom hol van benne a szabad gépi tűzés? :) átmentek a minták? Nekem a levelezőm hibát jelez és el is tüntél a címek közül. Írd meg légyszi! puszi!

Marjorie's Busy Corner írta...

Turned out beautiful!!

Glenda írta...

A lovely wee cloth and a great tutorial. Cheers Glenda