2011. szeptember 27., kedd

Metamorfózis

Egyszerű bordós-piros táskának indult évekkel ezelőtt. Tudjátok az a méret, amivel az ember a kisboltba szalad át. Amikor Panni nagycsoportos lett átminősült ovis-tatyónak. Került rá kismackós-pillangós hímzés, mert a nagyobbik tündérlány jele a pillangó volt. Tényleg szerette. Aztán át kellett alakítani hátzsákká, mert előfordult, hogy "kipotyogtak" belőle a dolgok, mire a busszal a másik faluban lévő oviba ért. Gyors megoldásként áthelyeztem a füleit - a rendes helyétől (fent középtájról) most már az alsó csücskökbe futottak, a felső varrásvonalba pedig zsinórt fűztünk. Remekül működött. Mikor iskolás lett, a kinőtt ruhákkal együtt bedobozoltuk ezt is. Eddig az előzmények. Ma reggel a kicsi ovis táskáját kerestük- eredménytelenül. Szőrén-szálán eltűnt a fogasról. Tudjátok, mint a fél pár zoknik. Anélkül kellett indulnia, nem volt már több idő a keresésre. Aztán eszembe jutott ez a régi. A dobozban. Elővettem. Még mindig tetszett. Csak a fedelet hiányoltam a tetejéről. Most elkészült ez is.Persze nem akartam teljesen átvariálni az egészet. Így a fedelet "csak" gombokkal rögzítettem a hátoldalon - így akkor sem gyűrődik össze, ha a belső zsinórt összehúzzuk :o) (Nem kevés agymunkámba került, amíg ezt kitaláltam) Végül zárásként tépőzárat kapott, amit egy nagy fehér gombbal takartam el a külső részen. Lehet, hogy egy kis akrilfestékkel sárgára festem és sugarakat hímzek köréje. Tudjátok a kicsinek napocska a jele...
Ilyen hátizsákja biztos nem lesz másnak - hacsak meg nem varrjátok ti is!
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. szeptember 23., péntek

Indigo

színű Colombus festéket vettem a minap. Némi főzőcskézős festés után a nyers színű lenvásznam csodaszép meleg színben pompázott. Még egyszer átmostam, vasaltam, aztán újabb öko-tatyót varrtam belőle.Megint tanultam valamit: az akkor még csak leendő gazdája vállra akasztható változatot szeretett volna. Én azonban a szokásos 50 cm széles csíkot festettem csak. A lenvászon még egy kicsit össze is ment a főzőcskével, úgyhogy a fület mindenképpen toldani kellett. Tudjátok, ha már lúd...Kicsit más színű anyaggal a fül közepét toldottam meg, és még egy kis vatelint is kapott a belsejébe. Extra puha, és még a kezét sem fogja feltörni, ha jól megpakolja :o)

Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. szeptember 20., kedd

Még mindig

család. Nemrégiben megint új taggal bővült a tágabb családi körünk. A nagyobbik unokaöcsémé. A három éves kisfia mellé kaptak egy kislányt is "ajándékba". Ez a falvédő nekik készült. Mivel a kisfiú az idősebb - a kék lett a hangsúlyosabb. De ha jól megnézitek csak első pillantásra :o) Még nem tudom hogyan rakják fel a falra - ennek megfelelően kerül majd a felfüggesztés a hátoldalra. És persze tűztem is kedvemre - ami sokat lágyít a viszonylag sötét kék kereten. Íme:Ez pedig már Rita szülinapos játékának a következő darabja : persze csak apró részlet, hogy ne rontsam el a meglepetést:


Egyébként ez a darab a szeptemberi Apró fecnis projektem - a levendulás falikép maradék darabjait használtam fel az elkészítéséhez :o). Ginának persze elküldöm az egész fotót - ugye milyen kis gonosz vagyok !?!

Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. szeptember 18., vasárnap

Napsugár

óvoda, Katica csoport, Napocska. Ez utóbbi az immár mini csoportos "nagylányunk" jele a szári "ovidában". Mert nálunk bizony még mindig ezen a néven fut az óvoda. Holnaptól már egész nap, mivel a beszokáson sikeresen és gyorsan túlestünk. Most éppen a napocskákat hímzem az ottalvós ágyneműbe. Egyenlőre csak 9-en vannak- a csoportot jövő szeptemberig töltik fel a 3. életévüket éppen betöltő gyerekekkel összesen 22 főre. Akkortól már kiscsoportosok lesznek... Az én kis cserfesem pedig lubickol az új, nem éppen ingerszegény környezetben. Új időszámítás kezdődött- és nem csak neki...Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. szeptember 9., péntek

B.B

avagy Bolhapiac Budaörsön. Holnap azaz szombaton délelőtt a budaörsi német nemzetiségi tájház udvarán 10-13 óráig. A gyerekeket kreatív kézműves program várja és a Kőszikra Kreatív (Folt)Műhely is ott lesz a kreálmányaival - na jó kivételesen hívhatjuk őket alkotásoknak is.Várunk Titeket is szeretettel!
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. szeptember 5., hétfő

Piros táska még egyszer

Az úgy kezdődött, hogy az egyik munkatársnőmnek megtetszett a táskám. Az, amit magamnak varrtam. Sok nagy zsebbel, széles vállpánttal, tekintélyes méretben. Jól megnézte, aztán kért egy ugyanilyet. A dolog szépséghibája, hogy hasra ütve varrtam, szabásminta és különösebb tervezés nélkül, hónapokkal ezelőtt. Kis méricskélés után elkészült a remake. Nem ikrek, de testvérnek elmegy. Más lett a nagy zseb rátétmintája, egy kicsit a színei, de minden más tekintetben kiköpött nővérkéje. Remélem legalább annyira tetszeni fog, mint az eredeti :o)


Ő pedig már az én óvodába készülő tündérkém. Nem kicsi, hanem -szeptemberi lévén- "mini" csoportos lesz az idén. Ami a méretei alapján elég vicces, mert olyan magas, mint a legtöbb középsős :o). Jövő hétfőn lesz a beszoktatós napja. Amire persze semmi szükség, hiszen pénteken, amikor Apával benéztek az oviba, az én pici tündérlányom csak belejtett a csoportba, Apát elküldte ügyintézni (Te csak menj nyugodtan, én majd itt megvárlak!), majd jó félóra múltán alig lehetett kiimádkozni onnan. Karattyolt, játszott mindenkivel - láthatóan elemében volt. Olyan jó látnom, hogy mióta dolgozom és jóval kevesebbet vagyok otthon, mennyire jó barátságba keveredtek ők ketten. Nem mintha eddig idegenként néztek volna egymásra, de ez most minőségileg más. Igazi apa-lánya kapcsolat. Jó nézni őket, amikor együtt nyüzsögnek. Rendezik a kertet, az udvart, beszélgetnek, játszanak. Ugye csodaszép?


Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi