2011. augusztus 29., hétfő

Havazás

Leginkább bennem és körülöttem.Péntek hajnaltól vasárnap késő estig nem is jártam otthon.
-Elvállaltam egy 6 órás munkát és dolgozom.
-Szombaton lezajlott rendben az Idesüss - Budaörs Napja fesztivál, ahol bemutatkozott a Kőszikra Kreatív (Folt)Műhely. Ezek ugye mi lennénk a Lányokkal. Hihetetlen meleg volt, de sokan megálltak beszélgetni velünk és joggal pályázhattunk volna a vásár legszebb standja címre is :o). Tényleg tetszhetett, amit láttak, mert csak Budaörsön két helyre kaptunk még meghívást szeptemberben. Külön öröm volt olyanokkal találkozni, akik a "kedvünkért" jöttek ki. Megismerkedni a kedves "olvasókkal" személyesen. Igazi meglepetés volt számomra, de hallatlanul jó érzés egyben.






-Vasárnap végre megint láttam a gyereksereg egy részét, sőt a legkisebb tündérlány és a legkisebb fiú (a maga immár 180 cm-ével) eljött velem megnézni a foltvarrós kiállítást Tatabányán. Nagyon szép volt. Nagyon inspiráló. Sajnos a tanulós, együttvarrós részekről lemaradtam, de ugye ne akarjon az ember egyszerre két vagy akár több helyen lenni :o)
Így visszanézve jó kis pörgős hétvége volt. Számomra meglehetősen szokatlan, de összességében remek. Csak a varrós projekteimmmel haladok lassan - nagy bánatomra.
De nem bírom ki egy kis részletet megmutatok a készülő "műből":


Hurcolom szegényt mindenhova magammal, és ha csak egy kis időm van böködök szorgalmasan...
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. augusztus 24., szerda

Ajánló

Napos jópofa játékának köszönhetően megint elgondolkodtam azon kiket is olvasok a népes varrós blogolók közül szívesen. A listám extrém hosszú, mert hihetetlen számú varrva alkotó tehetséges ember él kis hazánkban. Nehéz egyet választani közületek. Hadd ajánljak hát nektek olyat, aki hozzám hasonlóan lelkes kezdő a blogolás területén, a foltvarrott dolgai viszont hihetetlenül sokrétűek és csodaszépek. Látogassatok el Editfolt oldalára ezúttal az én ajánlásommal :o)
Lassan készülgetek valami újjal is, ha eléri a publikus stádiumot megmutatom. Még egy kis türelmet kérek - remélem megéri a várakozást!
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. augusztus 19., péntek

Pasis neszi -kékben

Édesapám születésnapját ünnepeljük holnap.Ez a neszesszer az övé lesz, finom csokival töltve :o). Végre megint látom az öcsikémet is! Jó lesz együtt ünnepelni.


Boldog szülinapot Papi!
A leírást itt találtam.Bár az enyém érthető okokból sokkal kevésbé lett csajos :o)
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. augusztus 18., csütörtök

Három iskolás, három tolltartó

Kinek-kinek egyénisége szerint. Persze lehetne nagyáruházban kapható tucatdarab is, de az nem lenne ugyanolyan :o).
Még meglepetés, de remélem tetszeni fog nekik.


Persze megrendelésre is szívesen megvarrom - a te iskolásodnak is.
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. augusztus 16., kedd

Gyűrűpárna - barackszínben

Victoria Sampler minta kicsit újragondolva :o)


Szombaton Krisztáék esküvőjén jó szolgálatot tett.
Legyen szép és kreatív napotok!
Györgyi

2011. augusztus 12., péntek

Festettem

persze anyagokat. Vidám és főleg csajos színeket, mert nagyon megcsappant a készlet, textilfestékem pedig volt otthon. Az egyetlen meglepetés akkor ért, amikor a terrakottának címkézett festékem padlizsán lilára festette a nyers vásznat :o) A színe viszont tetszik, úgyhogy nagyon nem is bántam. Nagy lelkesedésemben még két adag nyers színű hímzőcérnát is megfestettem (egyszínű és melírozott változatban)


A kollázskészítés az új office programokkal lehet, hogy örök rejtély marad számomra, így aztán már a fényképezéskor egymás mellé rendeztem az anyagkupacokat. (csak zárójelben tenném hozzá, hogy a régebbi változattal lazán megcsináltam, úgyhogy én ezt nem nevezném "fejlesztésnek")
Tegnap megérkezett Gina ajándék kulcstartó szettje is. Élőben is olyan szép, mint a képeken. Köszönöm szépen!
Ma pedig a szokásos együtt varrós péntek lesz Budaörsön a Lányokkal. Remélem ma készre varrjuk a híres-neves bábparavánt és ősszel már egy másik projekttel kezdhetjük az új tanévet. (Ha elkészülünk vele ezt a meglehetősen nagy méretű darabot is visszük az Idesüss-re :o))
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. augusztus 11., csütörtök

Régi darab

Talán 7 éve varrtam, karácsonyra, ajándékba. Az egyik első faliképem volt. A budaörsi Idesüss bemutatóra és vásárra most ez is eljön velem. Augusztus 27.-én "élőben" is megnézhetitek a Kőszikra Kreatív (Folt)Műhely standjánál. A Lányokkal közös bemutatóra készülünk...
Ugye eljöttök?


Látjátok a piros szeminola mintát a központi blokk körül? Olyan széles, mint a mutatóujjam (cca 1,5 cm). Azt hiszem már a kezdetektől vonzanak az apró varrnivalók. A legkisebb csillag is csupán 5x5cm-es :o)


És egy kép még abból az időből. Ez a nagyobbik tündérlány 3 évesen a takaró tetején. Annyira édes kislány volt...


Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. augusztus 10., szerda

Kis színes móka

Egy újabb apró fecnis projekt. Pohár (bögre) alátétek csíkosban, applikálva- hogy egy kis móka is legyen benne-, és persze tűzve. Jó móka varrógéppel írni. Próbáltátok már?




Figyelmeztetés: Vigyázat a készítésük kissé addiktív! Egynél biztos nem tudsz megállni :o)
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. augusztus 7., vasárnap

Patchwork kulcstartó

Nyertem Gina játékán egy csodaszép patchwork alapra dolgozott kulcstartót. Nagyon tetszett a képe, ezért is "pályáztam" rá. Köszönöm szépen :o)



Ugye csodaszép! Alig várom, hogy a postás nénink becsengessen vele :o)
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. augusztus 5., péntek

2011. augusztus 4., csütörtök

Szivárványos táska és levendulapárnák

ezúttal pirosban. Megvarrtam a türkiz táska ikertestvérét. Most állítható vállpántot és egy helyes belső zsebecskét is kapott. Igazi nyári sétálós darab. Bérlet, pénztárca némi zsebkendő, mobil és nagyjából tele is van. Na jó egy öko-tatyó még belefér, ha valaki nagyon előre gondolkodik :o) Le is tűztem szépen- a szívecskés mintával. Lenne kedved hordani?



Ha már úgyis elővettem a piros-bordó anyagaimat az idei levendulatermésből néhány zsákocskát is varrtam. A hagyományokra fittyet hányva nem lilában. Kicsi akasztót is kapott mindegyik, hogy kilincsre, fogasra vagy bármi más helyre felakasztható legyen.
Csipkék, szalagok, masnik- kell ennél lányosabb?


Azért a levendula- ami mellesleg újra virágzik a házunk előtt- még mindig itt motoszkál a fejemben és az ujjaimban. Ha végleges formát ölt megmutatom. Addig is egy kis ízelítő:


Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. augusztus 2., kedd

Befejeztem

a júliusi apró fecnis applikált szíves blokkot. Falikép lett belőle, nászajándéknak szánom. Keretet kapott egy simát és egy hullámos szélűt, aztán rádolgoztam az egészet egy világos alapra. Tűztem, tűzögettem, szép pirossal szegtem- ez lett a vége:




Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi

2011. augusztus 1., hétfő

Öko-táska minden mennyiségben

, avagy az augusztusi apró fecnis projektek első darabjai. Tényleg csak fecnikből, de nekem tetszik a végeredmény :o):
Ugye ő az alapmodell, jó kis fehér farmervászonból. A rátétek pedig egyben zsebként is funkcionálnak.


És a különféle "zsebek" ( már csak a gombokat kell felvarrnom, hogy össze is lehessen csukni őket :o))





Ha tetszenek, hamarosan megtalálod őket a Meskán, vagy írhatsz is nekem.
Legyen szép és kreatív napotok!
Szeretettel: Györgyi